Fahrenheit 11/9

Fahrenheit 11/9

Fahrenheit 11/9
Anbefalt aldersgrense 12 år
9.11.16 ble Donald Trump valgt til USAs 45. president. I Fahrenheit 11/9 spør den kjente dokumentar filmskaperen Michael Moore hvordan dette kunne skje. Det amerikanske demokratiet er i fare, er budskapet i dokumentaren som Moore selv har omtalt som begynnelsen på slutten av Trumps presidentskap. Tittelen på filmen spiller på datoen Trump ble annonsert som USAs neste president, og er samtidig et nikk til en tidligere dokumentar av Moore, Fahrenheit 9/11, der han så på hva som har skjedd i USA etter terrorangrepet 11. september.

Michael Moore er en av vår tids mest profilerte dokumentarfilmskapere, og er også mannen bak filmer som Bowling for Columbine, Sicko og Where to Invade Next. Sosial kritikk, særlig rettet mot det moderne USA, er et gjennomgående trekk ved hans arbeid. Moore evner å behandle alvorlige, aktuelle tema med en sjeldent treffende satirisk brodd.

Ansvarlig distributør:
SF Norge

Denne filmen kan benyttes til PRIVAT VISNING SAMT VISNING I INSTITUSJONER OG ORGANISASJONER, herunder visning i undervisning og i bibliotek. Det er forbudt å vise filmen i all annen offentlig sammenheng. Enhver form for kopiering av filmen er forbudt. Ulovlig kopiering av film eller musikk og all uautorisert bruk av filmen er straffbart og vil føre til krav om erstatning.

Medietilsynet
Tono
Musikken er gjengitt i henhold til avtale med TONO/NBC.