Drone

Drone

Drone
Anbefalt aldersgrense 12 år
Opplev innsiden av CIAs hemmelige dronekrig, fra dronepilotenes databunker til ofrene på bakken. Hvordan er det å leve under dronene? Hvordan er det å drepe med joystick? Se hvordan dronene forandrer krigføring, unge gamere blir rekruttert som dronepiloter og CIA setter standard for evig krig. Framtidens krigføring er her nå!

DRONE vant Amanda for beste norske dokumentar samt The Most Valuable Documentary Of The Year under Cinema For Peace Galla i Berlin. DRONE vant også Beste norske dokumentar under Bergen Internasjonale Film Festival. Filmteamet har samarbeidet med The Guardian, og filmen er solgt til 10 land. Den ble også tatt ut til både CPH:DOX og verdens største dokumentarfilmfestival IDFA i 2015.

Beste nyhetsdokumentar på TV-festivalen i Monte Carlo 2016. Beste TV-dokumentar på Gullruten 2016. Amandapris for årets beste dokumentar i 2015. The Most Valuable Documentary Of The Year under Cinema For Peace Galla i Berlin. Beste norske dokumentar under Bergen Internasjonale Film Festival.

Ansvarlig distributør:
Norgesfilm AS

Denne filmen kan benyttes til PRIVAT VISNING SAMT VISNING I INSTITUSJONER OG ORGANISASJONER, herunder visning i undervisning og i bibliotek. Det er forbudt å vise filmen i all annen offentlig sammenheng. Enhver form for kopiering av filmen er forbudt. Ulovlig kopiering av film eller musikk og all uautorisert bruk av filmen er straffbart og vil føre til krav om erstatning.

Medietilsynet
Tono
Musikken er gjengitt i henhold til avtale med TONO/NBC.