Wind of change

Wind of change

Wind of change
Anbefalt aldersgrense 9 år
Wind of Change handler om hvordan klimaendringene påvirker en bondefamilie i Øst-Kenya og hva de gjør for å tilpasse seg disse endringene. Dokumentaren følger Kisilu Musya i regntiden som i år ble en regntid nesten uten regn. Gjennom vakre bilder og Kisilus egen videodagbok blir vi brakt nært innpå han og familien og får se hvordan de kjemper mot storm og tørke. Vi ser hvordan avlingen feiler og stormen river ned huset til familien. Oppi det hele er Kisilu er nødt til å være sterk for å holde familien samlet.

“Wind of Change viser frontlinjene i kampen mot klimaendringene. Julia Dahr lar oss få se på nært hold hvordan en fattig og sårbar bondefamilie i Kenya rammes av tørke og flom. For dem er klimaendringene et spørsmål om liv eller død. Wind of Change bør bli en vekker for oss alle.” Jan Egeland, Undergeneralsekretær i FN for humanitære saker (2003-06) og leder for FNs ekspertgruppe for globale klimatjenester (2009-10).

Black International Film Festival pris for beste film - i kategorien dokumentar 2012. Nordic/Docs pris for beste dokumentar - i kategorien kort dokumentarfilm 2013. International Environmental Film and Video Festival (FICA) pris for beste dokumentar - i kategorien medium land dokumentarfilm 2013.

Ansvarlig distributør:
Norgesfilm AS

Denne filmen kan benyttes til PRIVAT VISNING SAMT VISNING I INSTITUSJONER OG ORGANISASJONER, herunder visning i undervisning og i bibliotek. Det er forbudt å vise filmen i all annen offentlig sammenheng. Enhver form for kopiering av filmen er forbudt. Ulovlig kopiering av film eller musikk og all uautorisert bruk av filmen er straffbart og vil føre til krav om erstatning.

Medietilsynet
Tono
Musikken er gjengitt i henhold til avtale med TONO/NBC.