Amour

Amour

Amour
Anbefalt aldersgrense 12 år
Georges og Anne er et par i 80-årene som bor i en stor leilighet i Paris. De er velutdannede, pensjonerte musikklærere. Deres datter, som også er musiker, bor i utlandet med sin familie. Når Anne en dag blir rammet av slag, blir kjærligheten, som har holdt paret sammen gjennom så mange år, satt på prøve.

Michael Hanekes siste film etter suksessen Det Hvite Båndet er en film om kjærlighet, alderdom og familie, med ekstraordinære skuespillerprestasjoner.

Amour vant Gullpalmen i Cannes i mai, og gjorde så og si rent bord under European Filmawards i desember; den vant både for beste film, beste regi og for beste mannlige og kvinnelige skuespiller. Filmen vant Golden Globe for beste fremmedspråklige film. Nominert til 5 Oscars: Beste film, beste regi, beste kvinnelige hovedrolle, beste fremmedspråklige film, beste originalmanus.

Ansvarlig distributør:
Norgesfilm AS

Denne filmen kan benyttes til PRIVAT VISNING SAMT VISNING I INSTITUSJONER OG ORGANISASJONER, herunder visning i undervisning og i bibliotek. Det er forbudt å vise filmen i all annen offentlig sammenheng. Enhver form for kopiering av filmen er forbudt. Ulovlig kopiering av film eller musikk og all uautorisert bruk av filmen er straffbart og vil føre til krav om erstatning.

Medietilsynet
Tono
Musikken er gjengitt i henhold til avtale med TONO/NBC.