Daughters of the Dust

Daughters of the Dust
Anbefalt aldersgrense 15 år
På begynnelsen av 1900-tallet bor familien Peazant på en kreolsk øy utenfor kysten av Georgia. Deres forfedre kom som slaver fra Vest-Afrika flere århundrer tidligere, men familien gjør sitt beste for å forvalte kulturarven sin i en verden som er under endring. Det sies at fremtiden ligger på fastlandet – nok et steg bort fra røttene deres. Flergenerasjonsfamilien står nå overfor dilemmaet om de skal kompromisse sin egen identitet eller muligheten til å få et bedre liv.

Daughters of the Dust er den prisbelønte debutfilmen som umiddelbart sementerte regissør Julie Dash som en arvtager etter fortellere som Toni Morrison og Alex Haley.

Ansvarlig distributør:
Norgesfilm AS

Denne filmen kan benyttes til PRIVAT VISNING SAMT VISNING I INSTITUSJONER OG ORGANISASJONER, herunder visning i undervisning og i bibliotek. Det er forbudt å vise filmen i all annen offentlig sammenheng. Enhver form for kopiering av filmen er forbudt. Ulovlig kopiering av film eller musikk og all uautorisert bruk av filmen er straffbart og vil føre til krav om erstatning.

Medietilsynet
Tono
Musikken er gjengitt i henhold til avtale med TONO/NBC.