De forbandede år 2

De forbandede år 2

De forbandede år 2
Anbefalt aldersgrense 15 år
De forbandede år er en mektig familiesaga i to deler, som skildrer en familie gjennom krigsårenes utfordringer og kamper. Del to, De forbandede år 2, er en sterk dramatisk oppfølger til innledende De forbandede årene.

Vi følger familien Skov fra våren 1943, da det ble slutt på samarbeidspolitikken, til sommeren 1945, da Danmark atter ble fritt. Familien Skov er nå splittet. Aksel ble med i motstandsbevegelsen og har gått under jorden. Han vokser fra idealistisk amatør til hardbarket motstandsmann. Karl kjemper for sitt livsverk under stadig verre vilkår, og når koalisjonsregjeringen faller står han plutselig uten politisk ryggdekning, så han må navigere farlig farvann for å sikre familiens fremtid – også på etter krigen. Dette setter forholdet til Eva under press. Hun har alltid hatt problemer med at ektemannen var så samarbeidsvillig. Den økende motstanden mot okkupasjonen og tyskernes økte brutalitet får fatale følger for familien.
De forbannede årene
Ansvarlig distributør:
Norgesfilm AS

Denne filmen kan benyttes til PRIVAT VISNING SAMT VISNING I INSTITUSJONER OG ORGANISASJONER, herunder visning i undervisning og i bibliotek. Det er forbudt å vise filmen i all annen offentlig sammenheng. Enhver form for kopiering av filmen er forbudt. Ulovlig kopiering av film eller musikk og all uautorisert bruk av filmen er straffbart og vil føre til krav om erstatning.

Medietilsynet
Tono
Musikken er gjengitt i henhold til avtale med TONO/NBC.