Eddie & Suzanne

Eddie & Suzanne

Eddie & Suzanne
Anbefalt aldersgrense 12 år
Arild Kristos spillefilm Eddie & Suzanne er en roadmovie og en kjærlighetshistorie med tragisk utgang. Filmen er blitt stående i norsk filmhistorie som en modernistisk klassiker, enkel og stilisert. Selv mente regissøren den skulle ses som et eventyr og en allegori. Filmen gir et bilde av samfunnet på 70-tallet og ungdommens vilkår under en brutal og undertrykkende ”faderslov”, med politibetjent og farsfigur i samme rolle. Eddie, en tidligere straffet Oslo-gutt, og Suzanne, datteren til en tyrannisk svensk politimester, møtes tilfeldig på et diskotek og forelsker seg i hverandre. De blir imidlertid nektet å være sammen og rømmer til Frankrike for å kunne elske i fred. Hennes far, som tror de driver med narkotika, setter himmel og jord i bevegelse for å få tak i dem.
Filmen gikk rett inn i sin samtid, fikk terningkast 5 i VG og ble sett av over 130.000 på kino, men har siden vært lite vist. Filmen er restaurert av Nasjonalbiblioteket og blir med denne utgivelsen for første gang tilgjengelig på video.


Ansvarlig distributør:
Norgesfilm AS

Denne filmen kan benyttes til PRIVAT VISNING SAMT VISNING I INSTITUSJONER OG ORGANISASJONER, herunder visning i undervisning og i bibliotek. Det er forbudt å vise filmen i all annen offentlig sammenheng. Enhver form for kopiering av filmen er forbudt. Ulovlig kopiering av film eller musikk og all uautorisert bruk av filmen er straffbart og vil føre til krav om erstatning.

Medietilsynet
Tono
Musikken er gjengitt i henhold til avtale med TONO/NBC.