Aleinebarna

Aleinebarna
Anbefalt aldersgrense 9 år
Christ Mena er åtte år og enslig mindreårig flyktning fra Burma. Han og tre eldre brødre, tilhørende Karenfolket, levde flere år i en flyktningleir i grenseområdet mellom Thailand og Burma. Guttene er foreldreløse. Moren døde i flyktningleiren. Før moren døde lovte den eldste sønnen henne alltid å ta vare på sin lillebror. For fire år siden kom brødrene som kvoteflyktninger til Norge. Her valgte norske myndigheter å splitte søskenflokken. Christ Mena fikk ny familie, nye søsken og nye venner, men synes savnet etter storebroren er stort, sårt og vanskelig å takle.

Det er ikke laget mange filmer om de enslige mindreårige - der de får fortelle sin historie, med utgangspunkt i egen forståelse. Regissørenes ønsket er å gi en stemme til barn som sjelden blir hørt.


Ansvarlig distributør:
Norgesfilm AS

Denne filmen kan benyttes til PRIVAT VISNING SAMT VISNING I INSTITUSJONER OG ORGANISASJONER, herunder visning i undervisning og i bibliotek. Det er forbudt å vise filmen i all annen offentlig sammenheng. Enhver form for kopiering av filmen er forbudt. Ulovlig kopiering av film eller musikk og all uautorisert bruk av filmen er straffbart og vil føre til krav om erstatning.

Medietilsynet
186052

Tono
Musikken er gjengitt i henhold til avtale med TONO/NBC.