Falkehjerte

Falkehjerte

Falkehjerte
Anbefalt aldersgrense 6 år
9-åringen Katja bor utenfor København. Hennes største interesse er fugler, og langt inne i skogen har hun et hemmelig tre. Derfra holder hun gjennom kikkerten sin øye med en sjelden fugleunge - en vandrefalk. En dag Katja er ute i skogen blir det et forferdelig uvær og fugleredet bli ødelagt. Katja søker ly sammen med fugleungen under presenningen på en lastebil, og senere sovner hun der. Når hun våkner igjen har lastebilen forlatt Danmark og er på vei til en havneby syd i Italia. Sulten og alene i en fremmed by treffer hun en guttegjeng. Hun trenger virkelig hjelp fra de nye vennene sine, for den onde Don Fanucci bestemmer seg for å få tak i falken. Han samler nemlig på fugler - utstoppede fugler.

Vant for Beste film på Chicago Int. Children's Film Festival, 2000. Vant Publikumsprisen på Cinekid, Nederlands største barnefilmfestival, 1999.

Ansvarlig distributør:
Norgesfilm AS

Denne filmen kan benyttes til PRIVAT VISNING SAMT VISNING I INSTITUSJONER OG ORGANISASJONER, herunder visning i undervisning og i bibliotek. Det er forbudt å vise filmen i all annen offentlig sammenheng. Enhver form for kopiering av filmen er forbudt. Ulovlig kopiering av film eller musikk og all uautorisert bruk av filmen er straffbart og vil føre til krav om erstatning.

Medietilsynet
Tono
Musikken er gjengitt i henhold til avtale med TONO/NBC.