Ikingut

Ikingut

Ikingut
Anbefalt aldersgrense 6 år
En gang for lenge siden i en landsby ved kysten av Nord-Island lever fiskerne og kjemper for å overleve gjennom den tøffe vinteren. Den unge prestesønnen Bóas oppdager en dag et lite vesen på et drivende isflak. Han tror han ser en ond ånd eller kanskje er det djevelen selv? Men Bóas blir reddet ut av et snøskred av vesenet, som viser seg å være en ung gutt fra Grønland. De blir straks gode venner, og Bóas' familie tar gutten inn i sitt hjem i takknemlighet for redningsbragden. Fiskerne er derimot svært skeptiske til den fremmede gutten. De tror han bringer ulykke med seg. Bóas må kjempe for sin gode venn.

Ikingut er først og fremst en spennende eventyrfilm for barn, men den formidler også et budskap om ikke å la frykten ta overhånd i møtet med ting vi ikke forstår. MED NORSK TALE.

Vant "Silver Poznan Goat" på Barne.- og ungsomsfilmfestivalen i Polen, Ale kino. 2. pris på Chicago international Children's Film Festival av både voksen- og barnejuryen.

Ansvarlig distributør:
Norgesfilm AS

Denne filmen kan benyttes til PRIVAT VISNING SAMT VISNING I INSTITUSJONER OG ORGANISASJONER, herunder visning i undervisning og i bibliotek. Det er forbudt å vise filmen i all annen offentlig sammenheng. Enhver form for kopiering av filmen er forbudt. Ulovlig kopiering av film eller musikk og all uautorisert bruk av filmen er straffbart og vil føre til krav om erstatning.

Medietilsynet
Tono
Musikken er gjengitt i henhold til avtale med TONO/NBC.