Terje Vigen

Terje Vigen

Terje Vigen
Anbefalt aldersgrense 9 år
Victor Sjøstrøm regisserte denne filmatiseringen av Henrik Ibsens dramatiske dikt høsten 1916. Filmen fikk entusiastisk mottakelse i Sverige og Norge året etter, og regnes som en av den svenske stumfilmens klassikere.
Sjøstrøm spiller selv den norske sjømannen Terje Viken, som under krigen i 1807 - 1814 må ro helt til Danmark for å skaffe mat til sin familie. Nesten hjemme blir han tatt til fange av engelskmennene og får ikke vende hjem før krigen er over. Da er hans kone og barn døde av sult. Filmen har en episk rytme og storslagne dramatiske naturbilder fra havet. Samtidig følger den nøye deler av Ibsens dikt i mellomtekstene. Musikken er av Ketil Bjørnstad, komponert til filmen i 1990.

Ansvarlig distributør:
Norgesfilm AS

Denne filmen kan benyttes til PRIVAT VISNING SAMT VISNING I INSTITUSJONER OG ORGANISASJONER, herunder visning i undervisning og i bibliotek. Det er forbudt å vise filmen i all annen offentlig sammenheng. Enhver form for kopiering av filmen er forbudt. Ulovlig kopiering av film eller musikk og all uautorisert bruk av filmen er straffbart og vil føre til krav om erstatning.

Medietilsynet
Tono
Musikken er gjengitt i henhold til avtale med TONO/NBC.