The Eyes of Orson Welles

The Eyes of Orson Welles

The Eyes of Orson Welles
Anbefalt aldersgrense 9 år
Geni på skissestadiet
Orson Welles er en av tidenes største og mest innflytelsesrike filmregissører, men hans kunstnerskap omfattet langt mer enn film. For ved siden av å være en av de største navnene i hørespillets historie var Welles også en ivrig tegner: Da han var ni år begynte han å skisse inntrykk, ideer og mennesker som var viktige for ham, og han fortsatte livet ut - både når han arbeidet på filmprosjekter og når han reiste verden rundt.

I denne kritikerroste dokumentaren bruker filmviter og regissør Mark Cousins disse tegningene og maleriene som utgangspunkt for å la publikum se dette unike kunstnerskapet med nye øyne – nærmere bestemt Welles’ egne. THE EYES OF ORSON WELLES er et intimt og personlig filmessay, utformet som et brev fra Cousins til Welles, hvor sistnevntes strek antar karakter av en visuell selvbiografi som utvider vår forståelse av både mannen og kunstneren. Resultatet er en liten perle av en dokumentarfilm for alle som er interessert i forholdet mellom film og andre kunstformer – og et absolutt must for alle Orson Welles-fans.

Filmomtale hentet fra Bergen internasjonale Filmfestival (BIFF)

Ansvarlig distributør:
Norgesfilm AS

Denne filmen kan benyttes til PRIVAT VISNING SAMT VISNING I INSTITUSJONER OG ORGANISASJONER, herunder visning i undervisning og i bibliotek. Det er forbudt å vise filmen i all annen offentlig sammenheng. Enhver form for kopiering av filmen er forbudt. Ulovlig kopiering av film eller musikk og all uautorisert bruk av filmen er straffbart og vil føre til krav om erstatning.

Medietilsynet
Tono
Musikken er gjengitt i henhold til avtale med TONO/NBC.