Dykket

Dykket

Dykket
Anbefalt aldersgrense 15 år
Dypdykkeren Bricks har jobbet med å inspisere og reparere oljeinstallasjoner på havbunnen i Nordsjøen i mange år. Etter 524 dykk har han fått nok. Bricks drømmer om en plass i solen og vil at hans venn og dykkerpartner Gunnar også skal slutte. Men Gunnar har kone og barn og trenger pengene.
Bricks, Gunnar og hans nye partner Rolf har satt seg i helikopteret for å ta en velfortjent ferie på fastlandet. Gunnar har en avtale med sin kone Ann om å ta en tur til syden. Da kommer meldingen fra oljeselskapet Scanoil
om at en trål har satt seg fast rundt en oljerørledning og stenger for en ventil på 110 meters dyp. Gunnar og Rolf blir bedt om å foreta et kort rutinedykk for å åpne ventilen. Scanoil lover bra betaling for jobben. Den stengte ventilen koster selskapet 2 millioner kroner i minuttet i upumpet olje.
Gunnar og Rolf tar jobben, men på 100 meters dyp henger dykkerklokka seg fast i trålen. Det blir ikke bare en kamp for å holde på livet, men også en kamp for å holde galskapen unna.

Ansvarlig distributør:
Norgesfilm AS

Denne filmen kan benyttes til PRIVAT VISNING SAMT VISNING I INSTITUSJONER OG ORGANISASJONER, herunder visning i undervisning og i bibliotek. Det er forbudt å vise filmen i all annen offentlig sammenheng. Enhver form for kopiering av filmen er forbudt. Ulovlig kopiering av film eller musikk og all uautorisert bruk av filmen er straffbart og vil føre til krav om erstatning.

Medietilsynet
Tono
Musikken er gjengitt i henhold til avtale med TONO/NBC.