Liten Ida

Liten Ida

Liten Ida
Anbefalt aldersgrense 12 år
Spillefilm om et barns opplevelser den siste krigsvinteren. Ida kommer til kystbyen for å bo sammen med moren og en eldre bror. Moren arbeider for tyskerne og har et forhold til en tysk SS-offiser. Ida møter sin nye verden full av tillit, men blir fullstendig frosset ut av lokalsamfunnet. Etter en lang vinter kommer freden. Den fred som skal gjøre alle glade i hverandre - tror Ida. Basert på roman av Marit Paulsen.

"Liten Ida" ble godt mottatt av kritikerne da den hadde premiere i 1981. Særlig ble 7-åringen Sunniva Lindekleiv fremhevet for sin skuespillerkunst i en svært krevende rolle. Filmen er forsiktig, enkel og saklig, men gjennom scenene der de små handlingenes grusomhet nøkternt avdekkes, skapes en effektiv og gripende fortelling om en barndom i krigens skygge.

Med sin tematisering av «tyskertøsene» og deres barns skjebner, gir "Liten Ida" et perspektiv på krigen som motsier all enkel heroisme, og reviderer bildet av krigen. Det redde, lidende og anklagende barneblikket er et ledemotiv i filmen, og gjør "Liten Ida" naken og sår.

Ansvarlig distributør:
Norgesfilm AS

Denne filmen kan benyttes til PRIVAT VISNING SAMT VISNING I INSTITUSJONER OG ORGANISASJONER, herunder visning i undervisning og i bibliotek. Det er forbudt å vise filmen i all annen offentlig sammenheng. Enhver form for kopiering av filmen er forbudt. Ulovlig kopiering av film eller musikk og all uautorisert bruk av filmen er straffbart og vil føre til krav om erstatning.

Medietilsynet
Tono
Musikken er gjengitt i henhold til avtale med TONO/NBC.