Harlan county war

Harlan county war

Harlan county war
Anbefalt aldersgrense 15 år
Filmen er basert på en sann historie fra 70-tallet. Ruby Kincaid (Holly Hunter) er gift med en gruvearbeider i Harlan County, Kentucky. Etter å ha vært vitne til to dødsfall og en ulykke som nesten kostet hennes mann livet, følger hun arbeidernes innsats for sikrere arbeidsplasser.

Det ser ut som en håpløs kamp mot arbeidsgiveren, Eastover Mining Company, og deres bevæpnede streikebrytere. Ruby bestemmer seg for å ta saken i egne hender, og med hjelp av Warren Jakopovitch (Stellan Skarsgård) erklærer hun sin egen krig mot gruveselskapet.

En fascinerende og hjerteskjærende historie som gir et godt innsyn i livet til kullgruvearbeiderene i USA på 70-tallet, og en kvinnes kamp for å rette på det hun fant så urettferdig.


Nominert til Golden Globe for Beste skuespillerinne (TV). Nominert til 2 Emmy, Beste skuespillerinne og Beste lyd.

Ansvarlig distributør:
Nonstop Entertainment

Denne filmen kan benyttes til PRIVAT VISNING SAMT VISNING I INSTITUSJONER OG ORGANISASJONER, herunder visning i undervisning og i bibliotek. Det er forbudt å vise filmen i all annen offentlig sammenheng. Enhver form for kopiering av filmen er forbudt. Ulovlig kopiering av film eller musikk og all uautorisert bruk av filmen er straffbart og vil føre til krav om erstatning.

Medietilsynet
Tono
Musikken er gjengitt i henhold til avtale med TONO/NBC.