Comandante

Comandante

Comandante
Anbefalt aldersgrense 12 år
Spennende dokumentarfilm og portrett av Cubas mangeårige statsleder Fidel Castro, bragt til filmen av storregissøren Oliver Stone.

Etter tre dagers filming på Cuba har Stone redigert ned over 30 timers intervjuer og samtaler til et åpent og direkte portrett av den Cubanske lederen. Stone deltar selv i filmen som intervjuer, like utsatt for det granskende kameraøyet som Castro. Det skaper en intim atmosfære som lokker Castro til ellers utenkelige reaksjoner.

Castro drøfter landets tilstand, internasjonal samtidspolitikk og enkelte tankevekkende detaljer fra 1900-tallets historie. Alt i alt et opplysende nærbilde, som gjør det lettere å forstå hvordan denne lille motstanderen av verdens største supermakt har overlevd i mer enn fire tiår.

Ansvarlig distributør:
Norgesfilm AS

Denne filmen kan benyttes til PRIVAT VISNING SAMT VISNING I INSTITUSJONER OG ORGANISASJONER, herunder visning i undervisning og i bibliotek. Det er forbudt å vise filmen i all annen offentlig sammenheng. Enhver form for kopiering av filmen er forbudt. Ulovlig kopiering av film eller musikk og all uautorisert bruk av filmen er straffbart og vil føre til krav om erstatning.

Medietilsynet
Tono
Musikken er gjengitt i henhold til avtale med TONO/NBC.