På sporet av Michael Moore

På sporet av Michael Moore

På sporet av Michael Moore
Anbefalt aldersgrense 15 år
Det har aldri før vært så vanskelig å få Michael Moore foran et kamera

To radikale kanadiske filmarbeidere ville lage et portrett av sin helt Michael Moore - slik gikk dét.

Debbie Melnyk og Rick Caine tilhører begge den radikale venstresiden i Canada. De var, som kanadiere flest, begeistret for Michael Moore, og ville lage et portrett av mannen de beundret. Det var lettere sagt enn gjort. Mannen som ble berømt for debutfilmen ROGER OG JEG i 1989, om regissørens forgjeves jakt på et intervju med direktøren for General Motors, fikk historien til å gjenta seg - han hadde selv aldri tid til å stille opp for det kanadiske filmteamet. Og ikke nok med det, Melnyk og Caine blir selv nektet å tappe lyd fra Moores taler og blir sågar kastet på dør på store kongresser hvor samfunnsrefseren skal tale.

Hvordan lager Michael Moore sine filmer? Er det rene fakta, propaganda eller fiksjon - eller en blanding. Imens de forsøker å få til et intervju med Michael Moore, undersøker filmmakerne hvordan Moore bruker dokumentarteknikker for å påvirke den politiske utviklingen. Ved å se på Roger And Me, Bowling For Columbine og Fahrenheit 9/11, bygges et kontroversielt portrett av ham og viser oss en rekke avslørende bakgrunnshistorier.


Ansvarlig distributør:
Tour de Force

Denne filmen kan benyttes til PRIVAT VISNING SAMT VISNING I INSTITUSJONER OG ORGANISASJONER, herunder visning i undervisning og i bibliotek. Det er forbudt å vise filmen i all annen offentlig sammenheng. Enhver form for kopiering av filmen er forbudt. Ulovlig kopiering av film eller musikk og all uautorisert bruk av filmen er straffbart og vil føre til krav om erstatning.

Medietilsynet
Tono
Musikken er gjengitt i henhold til avtale med TONO/NBC.