Balibo

Balibo

Balibo
Anbefalt aldersgrense 15 år
Øst-Timor, 1975. Indonesia er i ferd med å invadere landet og fem journalister fra australsk tv stasjonerer seg i den lille byen Balibo. Da journalistene plutselig forsvinner, reiser krigsreporteren Roger East til byen for å finne ut hva som egentlig har skjedd. Dette er opptakten til en hendelse som både den indonesiske og australske regjering forsøker å legge lokk på i mange år...

Balibo er en urovekkende politisk thriller som skildrer den historiske "Balibo Five"-tragedien. En hendelse som har gitt opphav til utallige konspirasjonsteorier gjennom årene. Filmen ble forbudt i Indonesia, men førte også til at det ble satt i gang en offisiell utredning.

Vant Beste birolle ved det Austraske film Institutt, Beste lyd og Beste redigering på If Awards, og Beste spillefilm-score ved Screen music awards Australia.

Ansvarlig distributør:
Norgesfilm AS

Denne filmen kan benyttes til PRIVAT VISNING SAMT VISNING I INSTITUSJONER OG ORGANISASJONER, herunder visning i undervisning og i bibliotek. Det er forbudt å vise filmen i all annen offentlig sammenheng. Enhver form for kopiering av filmen er forbudt. Ulovlig kopiering av film eller musikk og all uautorisert bruk av filmen er straffbart og vil føre til krav om erstatning.

Medietilsynet
Tono
Musikken er gjengitt i henhold til avtale med TONO/NBC.