Stone of Destiny

Stone of Destiny

Stone of Destiny
Anbefalt aldersgrense 12 år
Stone of Destiny er basert på det dristige forsøket på å få Skjebnesteinen, et høyt elsket symbol på skotsk nasjonalfølelse, tilbake til dets hjemland. Vi får oppleve ungdommens glød blusse opp i det klassiske underdogtemaet i forsøket på å overliste britiske myndigheter for å få steinen tilbake.

Det er en sterk historie full av følelser, humor, action og med like høy spenning som i en klassisk kupp-film.

Stone of Destiny er basert på en virkelig hendelse der den svorne nasjonalisten Ian Hamilton gjenoppvekket den skotske nasjonalfølelsen da han julen 1950 utførte sitt dristige kupp i hjertet av den engelske kolonimakten for å føre Skjebnesteinen hjem.

Vi møter mennesker som gjør en lidenskapelig reise for å rette opp en urett.

Nominert for beste film ved BAFTA, Scotland Awards 2008. Vant publikumsprisen for Beste film under Victoria indipendant Film and Video festival i 2009.

Ansvarlig distributør:
Norgesfilm AS

Denne filmen kan benyttes til PRIVAT VISNING SAMT VISNING I INSTITUSJONER OG ORGANISASJONER, herunder visning i undervisning og i bibliotek. Det er forbudt å vise filmen i all annen offentlig sammenheng. Enhver form for kopiering av filmen er forbudt. Ulovlig kopiering av film eller musikk og all uautorisert bruk av filmen er straffbart og vil føre til krav om erstatning.

Medietilsynet
Tono
Musikken er gjengitt i henhold til avtale med TONO/NBC.