Markedets lov

Markedets lov

Markedets lov
Passer for alle aldre
Thierry har fått sparken fra fabrikken, og frustreres av arbeidsformidlingens obligatoriske kurs. For å finansiere studiene til sin utviklingshemmede sønn, vurderer han og kona nedgradering av hus og bil, samt salg av en skattet campingvogn. Da Thierry får jobb som sikkerhetsvakt, må han anholde kunder og ansatte som er svakere stilt enn ham selv.

Lindon vant Beste skuespiller i Cannes for dette perspektivrike dramaet, hvor den emosjonelle sprengkraften ligger i de lange tagningene og den nysgjerrige dvelingen ved Thierry og hans mistenkte. Tidsånden fanges med et komisk kjølig Skype-jobbintervju, før vi nedsenkes i Brizés undrende og nær voyeuristiske utforsking av menneskets maktesløshet overfor de ubarmhjertige systemene det selv har skapt.

Vincent Lindon vant prisen for Beste Mannlige Hovedrolle ved Cannes Film festival 2015. Filmen vant også den Økumeniske Jurys særlige pris samme år.

Ansvarlig distributør:
Scandifilm AS

Denne filmen kan benyttes til PRIVAT VISNING SAMT VISNING I INSTITUSJONER OG ORGANISASJONER, herunder visning i undervisning og i bibliotek. Det er forbudt å vise filmen i all annen offentlig sammenheng. Enhver form for kopiering av filmen er forbudt. Ulovlig kopiering av film eller musikk og all uautorisert bruk av filmen er straffbart og vil føre til krav om erstatning.

Medietilsynet
Tono
Musikken er gjengitt i henhold til avtale med TONO/NBC.