I am not a witch

I am not a witch

I am not a witch
Anbefalt aldersgrense 12 år
9 år gamle Shula anklages for hekseri og må velge mellom å forvandle seg til en geit, eller å bli sendt til en hekseleir. Hun velger det siste.

BIFF skriver i sin filmpresentasjon:

I den stilsikre I AM NOT A WITCH tar Rungano Nyoni oss med til et Afrika hvor forestillingen om hekser fortsatt lever i beste velgående - selv om motivene for å anklage noen for å være heks ofte bunner høyst verdslige og praktiske hensyn. Hovedpersonen er ni år gamle og nærmest stumme Shula, som etter en misforståelse med en engstelig nabo anklages for å bedrive svart magi, og blir sendt av gårde for å bo i en interneringsleir sammen med andre hekser. Her blir hun satt til å utføre fysisk arbeid, mens vestlige turister kommer for å se på henne som om hun var et dyr i en dyrehage.

Selv om filmen er en satire over samfunnsstrukturene som holder liv i denne særegne kombinasjonen av overtro og kvinneundertrykkelse, maner Nyoni fram en forførende magisk-realistisk verden hvor eldgamle diskriminerende skikker eksisterer side om side med ditto diskriminerende moderne fenomener. I AM NOT A WITCH er en kompleks, vakker og overraskende skildring av det moderne Zambia, og en spillefilmdebut som bærer bud om et talent det skal bli interessant å følge i årene som kommer.


I am not a witch har vunnet flere priser, blant annet en Bafta Award for "Outstanding Debut by a British Writer, Director or Producer".

Ansvarlig distributør:
Norgesfilm AS

Denne filmen kan benyttes til PRIVAT VISNING SAMT VISNING I INSTITUSJONER OG ORGANISASJONER, herunder visning i undervisning og i bibliotek. Det er forbudt å vise filmen i all annen offentlig sammenheng. Enhver form for kopiering av filmen er forbudt. Ulovlig kopiering av film eller musikk og all uautorisert bruk av filmen er straffbart og vil føre til krav om erstatning.

Medietilsynet
Tono
Musikken er gjengitt i henhold til avtale med TONO/NBC.