Ugly, dirty and bad

Ugly, dirty and bad

Ugly, dirty and bad
Anbefalt aldersgrense 15 år
I en liten brakkeby utenfor Roma bor den enøyde Giacinto med sin familie, til sammen tyve personer fra fire generasjoner, som forsørger seg ved hjelp av veskenapping og prostitusjon. Foruten de som har riktig usle jobber. Giacanto selv bruker mesteparten av tiden på flasken og nekter å dele av den seddelbunten han ruger over som en verpesyk høne. Penger han har lurt til seg fra forsikringsselskapet etter å ha helt kalk i øyet. Det beste man kan si om ham, er at han i alle fall er konsekvent. Han behandler alle like dårlig. Men når tyrannen legger ned en storbrystet elskerinne i sin kones seng brister familiens tålmodighet. En kjempegryte med pasta settes på komfyren, krydret med pepper, basilikum – og rottegift. Et par, tre kilo. Men ingen aner hvilken seiglivet djevel Giacinto er.

Ettore Scola er kjent for sitt politiske engasjement. Han kritiserer i “Tarvelig, heslig og vemmelig” den glorifiserende måten å fremstille slumbefolkningen på: “I den borgerlige kulturen har den fattige alltid blitt fremstilt som et godt og positivt menneske og dermed blitt såvel de religiøse som marxistenes hellige ku. Slik er det ikke,” mener Scola: “De utstøtte som lever i samfunnets utkant under verst mulige forhold, blir naturligvis verre enn alle andre mennesker”.

Filmen ble nominert til Gullpalmen under Cannes filmfestival 1976. Regissør Ettore Scola fikk under samme filmfestival prisen for Beste regissør.

Ansvarlig distributør:
Norgesfilm AS

Denne filmen kan benyttes til PRIVAT VISNING SAMT VISNING I INSTITUSJONER OG ORGANISASJONER, herunder visning i undervisning og i bibliotek. Det er forbudt å vise filmen i all annen offentlig sammenheng. Enhver form for kopiering av filmen er forbudt. Ulovlig kopiering av film eller musikk og all uautorisert bruk av filmen er straffbart og vil føre til krav om erstatning.

Medietilsynet
Tono
Musikken er gjengitt i henhold til avtale med TONO/NBC.