Lady Macbeth

Lady Macbeth
Anbefalt aldersgrense 15 år
Lady Macbeth er en ung kvinne i 1800-tallets England. Hennes far har lovet henne bort til en middelaldrende mann, og hun lander i et kærlighetsløst ekteskap, hvor lykken ikke lar seg oppsøke. Da hun innleder en affære med en av ektemannens ansatte, tennes hennes livsgnist - og snart løper lidenskapen avgårde med henne.

William Oldroyds victorianske drama har - til tross for tittelen - ingenting med Shakespeare å gjøre. Filmen, som bygger på en roman av den russiske forfatter Nikolai Leskov, hadde verdenspremiere på filmfestivalen i Toronto, hvor det ikke minst var Florence Pughs sensasjonelle gjennombrudd i tittelrollen som trakk superlativer i pressen. En stjerne er født.

Ansvarlig distributør:
Norgesfilm AS

Denne filmen kan benyttes til PRIVAT VISNING SAMT VISNING I INSTITUSJONER OG ORGANISASJONER, herunder visning i undervisning og i bibliotek. Det er forbudt å vise filmen i all annen offentlig sammenheng. Enhver form for kopiering av filmen er forbudt. Ulovlig kopiering av film eller musikk og all uautorisert bruk av filmen er straffbart og vil føre til krav om erstatning.

Medietilsynet
Tono
Musikken er gjengitt i henhold til avtale med TONO/NBC.