Tilbake til Yorkshire

Tilbake til Yorkshire

Tilbake til Yorkshire
Anbefalt aldersgrense 12 år
Blakes far er landsbylege i den vakre Yorkshiredalen i England. Han fremstår som en jovial og humørfylt far og ektemann som til enhver tid stiller seg selv i sentrum for begivenhetene og er det naturlige midtpunkt i selskapslivet. Slik sett blir han også temmelig overfladisk og selvopptatt med en inngrodd tro på egen fortreffelighet. Men det er ingen tvil om at han også forguder sin sønn – han får seg bare ikke til å vise det.

Vi møter Blake (Colin Firth) i førtiårene når han kommer hjem til farens dødsleie. Han tenker tilbake på sin oppvekst og alle familieminnene. Når hadde han sist opplevd faren som den han virkelig var – slik han gjerne vil huske ham?

Filmatiseringen er basert på Blake Morrisons bestselgerromanen og selvbiografien "And When Did You Last See Your Father?" fra 1993. Bestselgeren har hatt stor innflytelse på memoarlitteraturen i Storbritannia.

Filmen er regissert av Anand Tucker og har et strålende persongalleri bestående av Colin Firth, Oscar-vinneren Jim Broadbent og Juliet Stevenson i de ledende rollene og med Matthew Beard som den unge Blake. Den 19-årige Matthew Beard er et funn av en skuespiller som allerede har rukket å bli nominert til årets nykommer av British Independent Film Awards og beste nykommer av Evening Standard British Film Awards. Screen International utropte ham til "A Star Of Tomorrow".





Ansvarlig distributør:
Norgesfilm AS

Denne filmen kan benyttes til PRIVAT VISNING SAMT VISNING I INSTITUSJONER OG ORGANISASJONER, herunder visning i undervisning og i bibliotek. Det er forbudt å vise filmen i all annen offentlig sammenheng. Enhver form for kopiering av filmen er forbudt. Ulovlig kopiering av film eller musikk og all uautorisert bruk av filmen er straffbart og vil føre til krav om erstatning.

Medietilsynet
Tono
Musikken er gjengitt i henhold til avtale med TONO/NBC.