Nick's film - Lightning over water

Nick's film - Lightning over water

Nick's film - Lightning over water
Anbefalt aldersgrense 15 år
Lightning Over Water er en gjennomtrengende og rørende dokumentar om den amerikanske kultregissøren Nicholas Rays siste dager. Ray var best kjent for filmen Rebel Without a Cause. “Jeg visste at han ønsket å arbeide, å dø mens han arbeidet”, sier Wim Wenders i filmen. Og gjennom sitt arbeid med Wenders og besetningen, forvandlet Ray sin død til et samarbeidsprosjekt og et kunstverk. Han reflekterer over sitt livs prestasjoner, nederlag og kompromisser, og mimrer om Joan Crawford, James Dean og de mange andre Hollywood-stjernene som var med i hans filmer.
Selv om han sakte døde av kreft, valgte Ray å ikke legge seg inn på hospits eller falme bort på et gamlehjem. Han ble i sitt beskjedne loft i New York, omgitt av sine nærmeste venner – en skarp kontrast til den luksusen han nøt i sine Hollywood-år.
Filmen er kjærlig satt sammen av Wenders, hvis store respekt for Ray er synlig i hvert eneste bilde.

Ansvarlig distributør:
Norgesfilm AS

Denne filmen kan benyttes til PRIVAT VISNING SAMT VISNING I INSTITUSJONER OG ORGANISASJONER, herunder visning i undervisning og i bibliotek. Det er forbudt å vise filmen i all annen offentlig sammenheng. Enhver form for kopiering av filmen er forbudt. Ulovlig kopiering av film eller musikk og all uautorisert bruk av filmen er straffbart og vil føre til krav om erstatning.

Medietilsynet
Tono
Musikken er gjengitt i henhold til avtale med TONO/NBC.