Vox Lux

Vox Lux

Vox Lux
Anbefalt aldersgrense 15 år
Etter nesten å ha mistet livet i en blodig skoleskyting, synger den troende 14 år gamle Celeste ved en minneseremoni for ofrene og blir Amerikas nye yndling. Hun blir tilbudt en fet platekontrakt, og karrieren skyter rekordfart. Men statusen som verdensstjerne koster dyrt. Celine blir for brått voksen og mister sin tro og uskyld, i både bokstavelig og billedlig forstand, samtidig som hele nasjonen går inn i en mørkere fase etter 9/11. Nesten to tiår senere er Celine en nedslitt og oversminket bråkmaker, og karrieren har nesten gått til grunne av en skandaløs hendelse. Hun forbereder sitt comeback med et sjette album, "Vox Lux", men vil folket fortsatt ha sin lille yndling?

Filmpolitiet gir filmen en 5'er på terningen og skriver; Det er noen sterke bilder i filmen, som vekker assosiasjoner til noen altfor velkjente hendelser fra de siste 20 åras nyhetsbilde. “Vox Lux” diskuterer hvordan aktuelle hendelser fargelegger popkulturen, og tillegger den meninger der de kanskje ikke finnes. Samtidig viser filmen hvordan popkulturens innflytelse av og til har en uønsket rekkevidde. Uansett hva man tar med seg fra “Vox Lux”, er det åpenbart at dette er en film som vil noe, og med Natalie Portman i en av sine sterkeste roller.

Ansvarlig distributør:
SF Norge

Denne filmen kan benyttes til PRIVAT VISNING SAMT VISNING I INSTITUSJONER OG ORGANISASJONER, herunder visning i undervisning og i bibliotek. Det er forbudt å vise filmen i all annen offentlig sammenheng. Enhver form for kopiering av filmen er forbudt. Ulovlig kopiering av film eller musikk og all uautorisert bruk av filmen er straffbart og vil føre til krav om erstatning.

Medietilsynet
Tono
Musikken er gjengitt i henhold til avtale med TONO/NBC.