Quisling

Quisling

Quisling
Anbefalt aldersgrense 12 år
Norsk dokumentar om gåten Vidkun Quisling - fra humanist til nazist.

Vidkun Quisling, lovende offiser, nødhjelpsarbeider, forsvarsminister, "ministerpresident", skutt som landssviker høsten 1945.
For første gang står noen av Quislings nærmeste tilhengere fram og forteller om sine inntrykk av NS-lederen. Også hans motstandere intervjues. Dokumentaren gjør i tillegg bruk av et unikt arkivmateriale, i form av film, foto, dokumenter, brev og faksimiler. Quislings egne ord blir dessuten brukt - for å gi en bedre forståelse av mannen som er blitt kalt en gåte. Sammen med historieprofessor Oddvar Høidal følger vi i Quislings spor, fra barndomsbygda Fyrresdal, via Oslo, Helsingfors, St.Petersburg, Moskva, Kharkov (Ukraina) - hvor han var hjelpearbeider - til Berlin, en by han frekventerte jevnlig i sine møter med Adolf Hitler. Summen av alle kildene har resultert i et mangesidig portrett av en av norgeshistoriens mest kjente menn.


Ansvarlig distributør:
Norgesfilm AS

Denne filmen kan benyttes til PRIVAT VISNING SAMT VISNING I INSTITUSJONER OG ORGANISASJONER, herunder visning i undervisning og i bibliotek. Det er forbudt å vise filmen i all annen offentlig sammenheng. Enhver form for kopiering av filmen er forbudt. Ulovlig kopiering av film eller musikk og all uautorisert bruk av filmen er straffbart og vil føre til krav om erstatning.

Medietilsynet
Tono
Musikken er gjengitt i henhold til avtale med TONO/NBC.