Bergenstoget plyndret i natt

Bergenstoget plyndret i natt
Anbefalt aldersgrense 9 år
Spenningsromanen "Bergenstoget plyndret i natt!" fra 1923 regnes som Norges første "påskekrim", skrevet av Nordahl Grieg og Nils Lie under psevdonymet "Jonathan Jerv". Boken ble en salgs-suksess både i Norge og Sverige.

Fem år senere dannet suksessromanen utgangspunkt for den første norske storfilmen med internasjonale ambisjoner. Budsjettet var rekordhøyt, og alt lå til rette for en suksess. I filmens handling var det rikelig med spenning og kjærlighet. To av datidens store stjerner hadde hoved-rollene, og det var påkostede og spektakulære scener med ranere på flukt i flott fjellnatur.

Filmen har form av en romantisk komedie: Studenten og sportsmannen Tom forsøker å vinne den vakre Gretes gunst ved å foreta et væpnet ran på nattoget fra Oslo til Bergen, natt til 1. april. Forbrytelsen skal skape publisitet for NSB ­ og samtidig gi Tom fast stilling som reklamesjef ved jernbanen.


Ansvarlig distributør:
Norgesfilm AS

Denne filmen kan benyttes til PRIVAT VISNING SAMT VISNING I INSTITUSJONER OG ORGANISASJONER, herunder visning i undervisning og i bibliotek. Det er forbudt å vise filmen i all annen offentlig sammenheng. Enhver form for kopiering av filmen er forbudt. Ulovlig kopiering av film eller musikk og all uautorisert bruk av filmen er straffbart og vil føre til krav om erstatning.

Medietilsynet
Tono
Musikken er gjengitt i henhold til avtale med TONO/NBC.