Kristin Lavransdatter

Kristin Lavransdatter

Kristin Lavransdatter
Anbefalt aldersgrense 12 år
Filmen "Kristin Lavransdatter" er basert på "Kransen", første bind i Sigrid Undsets middelaldertrilogi "Kristin Lavransdatter". Fortellingen om Kristin Lavransdatter utspiller seg i første halvdel av 1300-tallet, fram til Svartedauen i 1349. Midtpunktet for handlingen er Kristins kjærlighet til ridderen Erlend Nikulaussøn. De trosser ættesamfunnets strenge skikker og lover hverandre evig troskap. Historien viser menneskenes forhold til kristendommen, hvordan den katolske kirken preger samfunnet og reglene for et gudfryktig liv. Kjærlighetshistorien mellom Kristin og Erlend kjemper en hard kamp mot familiebånd og æresfølelser før de to til slutt får velsignelse fra Kristins far til å gifte seg.

Vant Amanda for Årets skuespillerinne (Rut Tellefsen), 1996. Vant også Andreas-prisen/Den økumeniske filmprisen og Gjest Baardsen-prisen (Pressens filmpris) på filmfestivalen i Haugesund, 1996.

Ansvarlig distributør:
Norgesfilm AS

Denne filmen kan benyttes til PRIVAT VISNING SAMT VISNING I INSTITUSJONER OG ORGANISASJONER, herunder visning i undervisning og i bibliotek. Det er forbudt å vise filmen i all annen offentlig sammenheng. Enhver form for kopiering av filmen er forbudt. Ulovlig kopiering av film eller musikk og all uautorisert bruk av filmen er straffbart og vil føre til krav om erstatning.

Medietilsynet
Tono
Musikken er gjengitt i henhold til avtale med TONO/NBC.