En herre med bart

En herre med bart

En herre med bart
Anbefalt aldersgrense 6 år
"En herre med bart" er en norsk film fra 1942. Regien var ved Alfred Maurstad. Hovedrollene ble spilt av Per Aabel og Wenche Foss.

Advokat Ole Grong er gift med Cecilie, men de lever ikke lykkelig sammen, skjønt de i bunn og grunn er glad i hverandre. Cecilie er en sjarmerende og temperementsfull ung dame som liker å more seg, mens advokaten er litt av en pedant og går helt opp i sitt arbeid. Cecilie er ute og fester omtrent hver kveld, mens Grong sitter hjemme og trøster seg med en god sigar og sin yndlingshund Trine.

Grong og Cecilie blir så enige om å skilles og advokaten reiser til Solbråten hotell for å rekreere seg, da han er blitt nervøs og opprevet i anledning av skilsmissen og all sladderen omkring den. Nå vil imidlertid tilfellet at Cecilie også kommer til hotellet. Det oppstår en hel del forviklinger, og da de kommer tilbake til byen, hvor de treffes under oppløsningen av hjemmet, kommer de til gjensidig forståelse. De innrømmer at det har vært feil på begge sider og alt blir godt mellom dem.


Ansvarlig distributør:
Norgesfilm AS

Denne filmen kan benyttes til PRIVAT VISNING SAMT VISNING I INSTITUSJONER OG ORGANISASJONER, herunder visning i undervisning og i bibliotek. Det er forbudt å vise filmen i all annen offentlig sammenheng. Enhver form for kopiering av filmen er forbudt. Ulovlig kopiering av film eller musikk og all uautorisert bruk av filmen er straffbart og vil føre til krav om erstatning.

Medietilsynet
Tono
Musikken er gjengitt i henhold til avtale med TONO/NBC.