Manislam - om menn og maskulinitet i islam

Manislam - om menn og maskulinitet i islam

Manislam - om menn og maskulinitet i islam
Anbefalt aldersgrense 15 år
Hva får en mann i Kuwait til å lage tegneseriehistorier fra Koranen, med 99 superhelter, som alle representerer gode sider ved Allah? Hvorfor reiser en mann fra landsby til landsby i Bangladesh for å spille brettspill med mennene der? Hvordan kan det ha seg at en mann i Indonesia oppmuntrer andre menn til å gå i mini-skjørt på en demonstrasjon? Jo – de har alle samme mål. De ønsker å forandre de mørke sidene ved maskuliniteten i deres kultur og religion.

Manislam er kanskje et av de viktigste innspillene som er laget i Norge i nyere tid, for å forstå ulike sider ved islam – både de vakre og positive sidene og de mer mørkere. Tyrkiskfødte Nefise Özkal Lorentzen (regissør) fullfører med denne filmen en trilogi (Gender me, 2008 og En ballong til Allah, 2011. Kan sees på filmrommet.no og filmarkivet.no )der hun spesielt forsker på kjønn i islam, og deres plassering både religiøst og kulturelt. Hun reiser modige og åpne spørsmål som ingen – verken «høy eller lav» kan svare likegyldig på. Ved å bruke animasjon som et kunstnerisk grep løfter hun filmen opp på et poetisk nivå som appellerer til empati og forståelse for menneskene vi møter i filmen.


Ansvarlig distributør:
Norgesfilm AS

Denne filmen kan benyttes til PRIVAT VISNING SAMT VISNING I INSTITUSJONER OG ORGANISASJONER, herunder visning i undervisning og i bibliotek. Det er forbudt å vise filmen i all annen offentlig sammenheng. Enhver form for kopiering av filmen er forbudt. Ulovlig kopiering av film eller musikk og all uautorisert bruk av filmen er straffbart og vil føre til krav om erstatning.

Medietilsynet
Tono
Musikken er gjengitt i henhold til avtale med TONO/NBC.