Skadeskutt

Skadeskutt

Skadeskutt
Anbefalt aldersgrense 12 år
Arkitekt Einar Wang har i noen år vært gift med sin søte kone Else. Ekteskapet har vært lykkelig, men en ting har allikevel kastet en skygge over samlivet - savnet av et barn.

I den aller første tiden de var gift ville ikke Else ha barn - hun følte seg altfor ung, ville gjerne være fri og ubundet noen år, more seg og ha det godt. Men senere, da de begge gjerne ville ha et barn, viste det seg at så liketil var det ikke.

Særlig Einar tok seg nær av dette. Da han var ganske ung, hadde han hatt et forhold til en ung pike, som han var oppriktig glad i. Piken skulle ha barn, og de ble enige om å ta det bort. Så døde hun på grunn av aborten. Dette har i alle år plaget Einar, stundvis har han kjent seg som en morder.

Og når han ikke fikk barn i ekteskapet følte han dette som en straff. Han grublet mer og mer over dette, ble mer og mer innesluttet og nedtrykt. Så en dag slår depresjonen ut i sinnsykdom.

Einar blir bragt til 6. avdeling på Ullevål, og er der til undersøkelse noen uker. Han overføres til sinnsykehus, men er stadig deprimert. Så får overlegen en ide, han råder Else til at de bør få barn, kanskje det kan redde Einar...

Ansvarlig distributør:
Norgesfilm AS

Denne filmen kan benyttes til PRIVAT VISNING SAMT VISNING I INSTITUSJONER OG ORGANISASJONER, herunder visning i undervisning og i bibliotek. Det er forbudt å vise filmen i all annen offentlig sammenheng. Enhver form for kopiering av filmen er forbudt. Ulovlig kopiering av film eller musikk og all uautorisert bruk av filmen er straffbart og vil føre til krav om erstatning.

Medietilsynet
Tono
Musikken er gjengitt i henhold til avtale med TONO/NBC.