Aberdeen

Aberdeen

Aberdeen
Anbefalt aldersgrense 15 år
På tross av sporadiske minner om en lykkelig barndom har den ambisiøse unge advokaten Kaisa de siste ti årene hatt et kjølig forhold til sine skilte foreldre.
Etter en feiring av hennes forfremmelse i firmaet vekkes hun av en telefon fra moren Helen, som sier hun er i ferd med å dø av kreft. Hun ber Kaisa hente sin alkoholiserte far i Oslo og ta ham med til sykehuset i Aberdeen. Kaisa motsetter seg dette, men lar seg til slutt overtale. Tomas er et alkoholisert vrak, men som barn til en misbruker har Kaisa evnene til å lokke, true og dra ham med seg. Etter et havari på motorveien i England treffer de sjåføren Clive. Det blir en gjensidig tiltrekning mellom ham og Kaisa, som allikevel ødelegges av Kaisas voldsomme temperament og økende kokainmisbruk. Dette ser også faren, men evner ikke å nå igjennom til henne. Muligheter og svik avløser hverandre i relasjonen mellom far og datter, inntil de ankommer Aberdeen og slutter fred med Helen på sykehuset. Hun kommer da med en avsløring som setter forholdet mellom far og datter i et helt nytt lys.

Ansvarlig distributør:
Norgesfilm AS

Denne filmen kan benyttes til PRIVAT VISNING SAMT VISNING I INSTITUSJONER OG ORGANISASJONER, herunder visning i undervisning og i bibliotek. Det er forbudt å vise filmen i all annen offentlig sammenheng. Enhver form for kopiering av filmen er forbudt. Ulovlig kopiering av film eller musikk og all uautorisert bruk av filmen er straffbart og vil føre til krav om erstatning.

Medietilsynet
Tono
Musikken er gjengitt i henhold til avtale med TONO/NBC.