En helt vanlig dag på jobben

En helt vanlig dag på jobben

En helt vanlig dag på jobben
Anbefalt aldersgrense 12 år
En absurd og avslørende skildring av hvordan skitne metoder, fete sjekker og rause porsjoner falsk smiger ligger bak de beste historiene i Nordens mestselgende ukeblad, sett gjennom øynene til den unge, ambisiøse journalisten Håvard Melnæs.

Håvards nedadstigende karriere tar en helt ny retning når han innleder et vennskapsforhold til den kommende kronprinsesse Mette-Marits far Sven O Høiby. Melnæs blir som en sønn for Høiby og er hans fortrolige, men også hans pengepung, hans medierådgiver og den som direkte forårsaker at Høiby aldri mer vil kunne ha normal kontakt med sin datter kronprinsesse Mette-Marit.

En helt vanlig dag på jobben er basert på Se og Hør-journalist Håvard Melnæs omdiskuterte bok ved samme navn. Filmen er lagt til årene da Mette-Marit trådte inn i kongehuset og sladderjournalistikkens metoder nådde nye høyder. I en blanding av fakta og fiksjon fortelles historien om en ung journalists reise fra naiv skribent til durkdreven drittsekk, og hvilke omkostninger hans karriereklatring har på andre mennesker og ham selv.

En helt vanlig dag på jobben skildrer en trist, fantastisk og tragikomisk historie om et vennskap som oppstår og utvikles på absurde premisser. Samtidig er det den drøyeste historien vi har hørt om norsk medievirkelighet i moderne tid.

I sentrale roller finner vi Ingar Helge Gimle som Sven O Høiby, Jan Gunnar Røise som Håvard Melnæs og Jon Øigarden som sjefredaktøren Asvik.

Ansvarlig distributør:
SF Norge

Denne filmen kan benyttes til PRIVAT VISNING SAMT VISNING I INSTITUSJONER OG ORGANISASJONER, herunder visning i undervisning og i bibliotek. Det er forbudt å vise filmen i all annen offentlig sammenheng. Enhver form for kopiering av filmen er forbudt. Ulovlig kopiering av film eller musikk og all uautorisert bruk av filmen er straffbart og vil føre til krav om erstatning.

Medietilsynet
Tono
Musikken er gjengitt i henhold til avtale med TONO/NBC.