Duktig liten flicka

Duktig liten flicka

Duktig liten flicka
Anbefalt aldersgrense 9 år
Året er 1950 i det Sovjetunionen okkuperer Estland. Stalins terrormaskin damper videre og gjør det den kan for å utrydde den estiske arven. 6 år gamle Leelos mor, som er rektor for landsbyskolen, blir arrestert mens Leelo ser på at sikkerhetstjenesten finner et latvisk flagg blant morens eiendeler. Et forbudt, patriotisk symbol. Morens siste ord til datteren lyder; «Hvis du er en flink liten pike, kommer jeg snart tilbake…». Leelo lover å være en flink liten pike for å få moren tilbake.

Et viktig historisk dokument som viser hvordan den russiske okkupasjonen kunne sees med et barns øyne. Filmen er regissert av estiske Moonika Simmets etter Lello Tungls berømte triologi «Comrade Kid», «The Grown-ups» og «Velvet and Sawdust».

Ansvarlig distributør:
Norgesfilm AS

Denne filmen kan benyttes til PRIVAT VISNING SAMT VISNING I INSTITUSJONER OG ORGANISASJONER, herunder visning i undervisning og i bibliotek. Det er forbudt å vise filmen i all annen offentlig sammenheng. Enhver form for kopiering av filmen er forbudt. Ulovlig kopiering av film eller musikk og all uautorisert bruk av filmen er straffbart og vil føre til krav om erstatning.

Medietilsynet
Tono
Musikken er gjengitt i henhold til avtale med TONO/NBC.