Mexico - Aztekerriket

Mexico - Aztekerriket

Mexico - Aztekerriket
Anbefalt aldersgrense 9 år
Mexico var hjem til antikke sivilisasjoner hundrevis av år før den kristne æraen og har vært rystet av voldelige og blodige kamper som har definert kulturen og identiteten i denne komplekse nasjonen.

Vi skal gjøre oss kjent med aztekerne, som var en av Mexicos urbefolkninger, og det som skjedde da den spanske erobreren Hernán Cortés på 1500-tallet sammen med en liten hær på noen hundre menn og 15 hester, fikk en av verdens største sivilisasjoner til å gå til grunne i jakten på gull og rikdommer.

Da spanjolene kom til Mexico i 1519, trodde aztekerne at nykommerne kanskje var guder og ga dem gaver i stedet for å forsvare seg. Da aztekerne forsto at nykommerne var vanlige mennesker, var det for sent, og conquistadorene la deres rike i ruiner.

Ansvarlig distributør:
Norgesfilm AS

Denne filmen kan benyttes til PRIVAT VISNING SAMT VISNING I INSTITUSJONER OG ORGANISASJONER, herunder visning i undervisning og i bibliotek. Det er forbudt å vise filmen i all annen offentlig sammenheng. Enhver form for kopiering av filmen er forbudt. Ulovlig kopiering av film eller musikk og all uautorisert bruk av filmen er straffbart og vil føre til krav om erstatning.

Medietilsynet
Tono
Musikken er gjengitt i henhold til avtale med TONO/NBC.