Red Army

Red Army

Red Army
Anbefalt aldersgrense 6 år
I den humoristiske dokumentaren RED ARMY lar regissør Gabe Polsky oss få møte et knippe av de viktigste profilene i sovjetisk hockey, og lar dem fortelle om hvordan de og deres familier ble brukt som brikker i et internasjonalt maktspill.

Vi får dessuten se rikelig med arkivopptak som viser hvorfor Slava Fetisov, Vladislav Tretjak, Aleksej Kasanotov og resten av 'Den røde armé' er blitt stående som et av idrettshistoriens mest legendariske lag.

Ishockey var mer enn en sport i Sovjetunionen. Som det suverent beste laget i internasjonal hockey, ga landslaget unionens innbyggere noe å være stolte over i en tid da den sovjetkommunistiske modellens svakheter begynte å bli sjenerende åpenbare. Under den kalde krigen var det få ting som ikke ble berørt av supermaktenes intrikate spill, og i Sovjet ble hockeylaget brukt som et instrument for internasjonal politikk. Dette innebar at spillerne var underlagt slavelignende arbeidsforhold, og at spørsmål om lagoppstillinger og taktikk var vel så mye et anliggende for KGB som for det idrettsfaglige støtteapparatet.

Ansvarlig distributør:
Scandifilm AS

Denne filmen kan benyttes til PRIVAT VISNING SAMT VISNING I INSTITUSJONER OG ORGANISASJONER, herunder visning i undervisning og i bibliotek. Det er forbudt å vise filmen i all annen offentlig sammenheng. Enhver form for kopiering av filmen er forbudt. Ulovlig kopiering av film eller musikk og all uautorisert bruk av filmen er straffbart og vil føre til krav om erstatning.

Medietilsynet
Tono
Musikken er gjengitt i henhold til avtale med TONO/NBC.