Antonias Verden

Antonias Verden

Antonias Verden
Anbefalt aldersgrense 12 år
Antonia ser tilbake på livet sitt. Etter Annen Verdenskrig returnerer hun til hennes fødeby, en hollandsk anonym og ganske søvnig landsby. Hun og datteren har kommer tilbake for å gravlegge deres gamle deres mor og bestemor. Det er ingen vanlig begravelse, for den gamle damen setter seg opp i kisten for å synge "My Blue Heaven", og en status av selveste Jesus smiler. Så fort de har funnet seg til rette etter begravelsen, dukker bonden Bas opp. Han er ikke snau i sin kurtise, og legger vekt på at hans 5 sønner trenger en mor. Antonia finner dette ganske overveldende, men inviterer ham til å komme over en gang imellom for å utføre noe småarbeider som trengs å gjøres. Og som om dette ikke skulle være nok, begynner andre artige og merkelige ting å skje!

Antonias verden vant Oscar for beste utenlandske film i 1996, og dermed ble Marleen Gorris til den første kvinnelige regissøren som belønnes med denne prisen.

Ansvarlig distributør:
Norgesfilm AS

Denne filmen kan benyttes til PRIVAT VISNING SAMT VISNING I INSTITUSJONER OG ORGANISASJONER, herunder visning i undervisning og i bibliotek. Det er forbudt å vise filmen i all annen offentlig sammenheng. Enhver form for kopiering av filmen er forbudt. Ulovlig kopiering av film eller musikk og all uautorisert bruk av filmen er straffbart og vil føre til krav om erstatning.

Medietilsynet
Tono
Musikken er gjengitt i henhold til avtale med TONO/NBC.