Slaveskipet

Slaveskipet

Slaveskipet
Anbefalt aldersgrense 9 år
"Slaveskipets dystre hemmelighet"

Et oppsiktsvekkende dykkerfunn ved Arendal danner bakteppet for avsløringen av Norges mørke og aktive kolonihistorie på 1700-tallet. Undersøkelser viser at vraket er et slaveskip.

Christian Runge er om bord når slaveskipet Fredensborg forliser ved Tromøya utenfor Arendal i 1768. Filmen følger den norske styrmannens dramatiske seilas i historien om nordmenns omfattende deltakelse i kolonivirksomheten og slavehandelen på 1700-tallet. Norske redere var de første til å sende slaveskip til Afrika, en rekke nordmenn var guvernører på slavefortene både på Gullkysten og i Karibia og norske sjøfolk seilte på alle Dansk - Norske slaveskip. Mange guvernører ble beryktet for sin grusomhet. En av de verste returnerte til Norge med slaver, og ble stiftsamtmann i Kristiansand.

Den dramatiske dokumentarfilmen er basert på slaveskipet Fredenborgs detaljerte loggbøker og samtidige nedtegnelser.

Ansvarlig distributør:
Norgesfilm AS

Denne filmen kan benyttes til PRIVAT VISNING SAMT VISNING I INSTITUSJONER OG ORGANISASJONER, herunder visning i undervisning og i bibliotek. Det er forbudt å vise filmen i all annen offentlig sammenheng. Enhver form for kopiering av filmen er forbudt. Ulovlig kopiering av film eller musikk og all uautorisert bruk av filmen er straffbart og vil føre til krav om erstatning.

Medietilsynet
Tono
Musikken er gjengitt i henhold til avtale med TONO/NBC.