Menneskekroppen - skjelettet og musklene

Menneskekroppen - skjelettet og musklene

Menneskekroppen - skjelettet og musklene
Passer for alle aldre
Dette er en serie om menneskekroppen hvor vi sammen med programlederen Caroline Bondhus og Dr Mattias Ahlgren ser nærmere på ulike deler av kroppen og hvordan den virker. Denne delen handler om skjelettet og musklene. Fordi knoklene i skjelettet sammen med brusk og muskelvev er viktige for oss gjennom hele livet må vi se nærmere på hva bein og muskler gjør og hvordan de fungerer.
Skjelettet er strukturen som holder opp kroppen og holder alle delene sammen, mens musklene lar oss bevege oss, men sørger også for at alle organene inne i kroppen fungerer. Skjelettets bein holdes sammen av ledd. I leddene kan knoklene bevege seg mot hverandre. Dette gjør at hele kroppen kan bevege seg. Det dannes også blodceller i skjelettet. Musklene gir støtte til skjelettet og beskytter indre organer. Det dannes også varme i musklene, som bidrar til å holde på kroppstemperatur på et passende nivå.
Undervisningsopplegg (svensk)
Ansvarlig distributør:
Norgesfilm AS

Denne filmen kan benyttes til PRIVAT VISNING SAMT VISNING I INSTITUSJONER OG ORGANISASJONER, herunder visning i undervisning og i bibliotek. Det er forbudt å vise filmen i all annen offentlig sammenheng. Enhver form for kopiering av filmen er forbudt. Ulovlig kopiering av film eller musikk og all uautorisert bruk av filmen er straffbart og vil føre til krav om erstatning.

Medietilsynet
Tono
Musikken er gjengitt i henhold til avtale med TONO/NBC.