Menneskekroppen - hjertet og blodsirkulasjonen

Menneskekroppen - hjertet og blodsirkulasjonen

Menneskekroppen - hjertet og blodsirkulasjonen
Passer for alle aldre
Dette er en serie om menneskekroppen hvor vi sammen med programlederen Caroline Bondhus og Dr Mattias Ahlgren ser nærmere på ulike deler av kroppen og hvordan den virker.
Denne delen handler om hjertet og blodsirkulasjonen. Hjertet er en bunt med muskler som, så lenge vi lever, aldri slutter å pumpe blod. Det kardiovaskulære systemet består av hjertet, blodårene og blodet. Uten blodets tilførsel av oksygen, hormoner og andre næringsstoffer som er avgjørende for menneskekroppen, slutter kroppen å fungere. I tillegg er blodet en rengjøringsarbeider fordi det tar med seg karbondioksid og andre avfallsstoffer på vei tilbake. Nå skal vi finne ut hvordan hele det vitale kardiovaskulære systemet ser ut og hvordan vår viktige pumpe fungerer.
Undervisningsopplegg (svensk)
Ansvarlig distributør:
Norgesfilm AS

Denne filmen kan benyttes til PRIVAT VISNING SAMT VISNING I INSTITUSJONER OG ORGANISASJONER, herunder visning i undervisning og i bibliotek. Det er forbudt å vise filmen i all annen offentlig sammenheng. Enhver form for kopiering av filmen er forbudt. Ulovlig kopiering av film eller musikk og all uautorisert bruk av filmen er straffbart og vil føre til krav om erstatning.

Medietilsynet
Tono
Musikken er gjengitt i henhold til avtale med TONO/NBC.