Metropolis

Metropolis

Metropolis
Anbefalt aldersgrense 12 år
Fritz Langs mesterlige framtidsvisjon.

I den futuristiske storbyen Metropolis forsøker diktatoren Fredersen å hisse opp arbeiderne til revolusjon og selvutslettelse ved hjelp av den gale vitenskapsmannen Rotwang, som gjerne vil bytte dem ut med roboter. Rotwang kidnapper arbeidernes lederskikkelse Maria og erstatter henne med en identisk utseende robot som skaper splittelse blant arbeiderne under jorden. Men Fredersens sønn er blitt forelsket i Maria og begir seg ned i det underjordiske Metropolis for å finne henne.

Få har påvirket så mange regissører som den visuelle virtuosen Fritz Lang – en av filmhistoriens absolutt størst giganter. Han var virksom i Tyskland og mot sin egen vilje en av Hitlers personlige favoritter, helt til han klart og tydelig viste sin avsky for nazismen med framtidsskildringen Metropolis. Etter dette ble han tvunget til å flykte til Paris.

Ansvarlig distributør:
Norgesfilm AS

Denne filmen kan benyttes til PRIVAT VISNING SAMT VISNING I INSTITUSJONER OG ORGANISASJONER, herunder visning i undervisning og i bibliotek. Det er forbudt å vise filmen i all annen offentlig sammenheng. Enhver form for kopiering av filmen er forbudt. Ulovlig kopiering av film eller musikk og all uautorisert bruk av filmen er straffbart og vil føre til krav om erstatning.

Medietilsynet
Tono
Musikken er gjengitt i henhold til avtale med TONO/NBC.