Monsieur Verdoux

Monsieur Verdoux
Anbefalt aldersgrense 15 år
Etter å ha blitt oppsagt fra jobben som bankkasserer, bestemmer Henri Verdoux seg for å mestre ekteskapssvindelens kunst, men med et høyst særegent motiv. Med slue løgner om identiteten sin lokker han til seg kvinner med løfte om rikdom og lykkelige ekteskap, mens hans mål med forholdene er å drepe ofrene sine.

Inspirert av den franske seriemorderen Henri Henri Désiré Landru lagde Chaplin denne mørke komedien i kjølvannet av andre verdenskrig. Det skulle vise seg å være en feil, ettersom publikum ofte unngikk mørke filmer på denne tiden. Skjønt i ettertid betraktes Monsieur Verdoux som et bevis på Chaplins mangfold, og som en milepæl blant mørke komedier.

Ansvarlig distributør:
Norgesfilm AS

Denne filmen kan benyttes til PRIVAT VISNING SAMT VISNING I INSTITUSJONER OG ORGANISASJONER, herunder visning i undervisning og i bibliotek. Det er forbudt å vise filmen i all annen offentlig sammenheng. Enhver form for kopiering av filmen er forbudt. Ulovlig kopiering av film eller musikk og all uautorisert bruk av filmen er straffbart og vil føre til krav om erstatning.

Medietilsynet
189803

Tono
Musikken er gjengitt i henhold til avtale med TONO/NBC.