Rød

Rød

Rød
Anbefalt aldersgrense 12 år
Kieslowski har med Rød avsluttet sin farvetriologi over den franske revolusjons fundamentale begrep; frihet, likhet og brorskap.

Den unge fotomodellen Valentine kjører uheldigvis ned en hund, den blir skadet og hun kjører den hjem til eieren. Slik treffer hun den pensjonerte dommer Kern og gjennom hunden utvikler de to et vennskap. Kern lever tilbaketrukket, og for sin store lidenskap, å overvåke andre menneskers privatliv ved telefon avlytting. Valentine sjokkeres over denne virksomheten og prøver å få han til å holde opp.
Som i så mange av Kieslowskis filmer flettes flere historier i hverandre. Den unge jusstudenten Auguste, gjenopplever Kerns ungdomstid, både når han blir sviktet av kjæresten og ved en pussig episode i forbindelse med eksamen. Uten at de kjenner hverandre krysses Valentines og Augusts veier flere ganger.
Den symbolske forening mellom Valentine og Kern, brorskapet, oppleves tilslutt ved at Valentine og August møtes, og av at Kern bryter ut av sin isolasjon.

Rød er en verdig avslutning av tricolor- trilogien; romantisk, symbolsk og ikke minst en estetisk nytelse.


Ansvarlig distributør:
Norgesfilm AS

Denne filmen kan benyttes til PRIVAT VISNING SAMT VISNING I INSTITUSJONER OG ORGANISASJONER, herunder visning i undervisning og i bibliotek. Det er forbudt å vise filmen i all annen offentlig sammenheng. Enhver form for kopiering av filmen er forbudt. Ulovlig kopiering av film eller musikk og all uautorisert bruk av filmen er straffbart og vil føre til krav om erstatning.

Medietilsynet
Tono
Musikken er gjengitt i henhold til avtale med TONO/NBC.